مرصع_پلو
.
مواد لازم:
- برنج 1 كيلو
- فيله مرغ 1 كيلو
- پياز متوسط خرد شده 2 عدد
- نمك 1 قاشق چايخوري
- زردچوبه 1قاشق چايخوري
- كشمش پلوئي 100 گرم
- زرشك 150 گرم
- خلال بادام 100 گرم
- خلال پسته 100 گرم
- روغن 1 ليوان
- خلال پرتقال 2 ليوان
- پودر هل 1 قاشق چايخوري
- زعفران سائيده شده 1 قاشق مرباخوري
- شكر 3 قاشق
- آب 1 ليوان
طرز تهيه: برنج را در آب خيس كنيد و كنار بگذاريد. زعفران را نيز در كمي آب جوش حل كنيد و نگهداريد.
در قابلمه اي پيازها را با 1/4 ليوان روغن كمي سرخ كنيد و وقتي به رنگ طلائي درامدند، فيله هاي مرغ را با آنها تفت دهيد و نمك و زرچوبه را اضافه كنيد. پس از 5 دقيقه هم زدن مرغها، 1 ليوان آب روي آنها بريزيد و اجازه دهيد تا فيله ها به مدت 15 دقيقه خوب بپزند. سپس فيله ها را از آب مرغ بيرون بياوريد.
.
در تابه اي 1/4 ليوان از روغن را بريزيد و زرشك و كشمش تميز شده را در آن تفت دهيد و سرخ كنيد. 2 قاشق شكر اضافه كنيد و هم بزنيد. خلال پرتقال را نيز جداگانه با 1 قاشق شكر و خلالهاي بادام خوب تفت دهيد.
برنج را آبكش كنيد. قابلمه مورد نظر را حاضر كنيد و نصف روغن باقي مانده را كف آن بريزيد. نصف برنج را در قابلمه بريزيد و فيله ها را روي آن قرار دهيد. نصف از برنج باقي مانده را بريزيد و نصف خلال پرتقال و بادام را روي آن بريزيد. بقيه برنج را اضافه كنيد و 1/3 ليوان آب دور مواد قابلمه بريزيد و در آن را بگذاريد.
هنگامي كه در قابلمه عرق كرد، آب مرغ را صاف كنيد و با روغن باقي مانده و مخلوط زعفران و آبجوش روي پلو بريزيد و آن را دم كنيد.
وقتي پلو دم كشيد ديس زيبايي را حاضر كنيد و پلو را يكي در ميان با مخلوط زرشك و كشمش درون ديس بكشيد. در نهايت براي تزئين روي پلو مي توانيد مقداري از مخلوط زرشك و كشمش، و نصف خلال بادام و پرتقال را همراه با مقداري پلو زعفراني روي مرصع پلو قرار دهيد تا زيباتر شود.
نكته: مرصع پلو را مي توان به روشهاي گوناگون طبخ كرد. دستور ساده براي افراد مبتدي آن است كه هركدام از مواد را جداگانه بپزند و در مرحله آخر باهم مخلوط كنند و فقط براي خوشرنگ و طعم شدن برنج در مرحله دم كردم از آب مرغ صاف شده و مخلوط زعفران آب شده استفاده كنند.
- ۱۰۹ بازديد
- ۰ نظر