مرصع پلو

دستور تهيه غذاهاي خوشمزه و عالي

شنبه ۱۵ اردیبهشت ۰۳

مرصع پلو

مرصع_پلو

.مرصع پلو

مواد لازم:

  • برنج 1 كيلو
  • فيله مرغ   1 كيلو
  • پياز متوسط خرد شده 2 عدد
  • نمك 1 قاشق چايخوري
  • زردچوبه 1قاشق چايخوري 
  • كشمش پلوئي  100 گرم
  • زرشك 150 گرم 
  • خلال بادام 100 گرم
  • خلال پسته 100 گرم
  • روغن 1 ليوان
  • خلال پرتقال 2 ليوان
  • پودر هل 1 قاشق چايخوري
  • زعفران سائيده شده 1 قاشق مرباخوري
  • شكر 3 قاشق
  • آب 1 ليوان

طرز تهيه: برنج را در آب خيس كنيد و كنار بگذاريد. زعفران را نيز در كمي آب جوش حل كنيد و نگهداريد.

در قابلمه اي پيازها را با 1/4 ليوان روغن كمي سرخ كنيد و وقتي به رنگ طلائي درامدند، فيله هاي مرغ را با آنها تفت دهيد و نمك و زرچوبه را اضافه كنيد. پس از 5 دقيقه هم زدن مرغها، 1 ليوان آب روي آنها بريزيد و اجازه دهيد تا فيله ها به مدت 15 دقيقه خوب بپزند. سپس فيله ها را از آب مرغ بيرون بياوريد.

.

در تابه اي 1/4 ليوان از روغن را بريزيد و زرشك و كشمش تميز شده را در آن تفت دهيد و سرخ كنيد. 2 قاشق شكر اضافه كنيد و هم بزنيد. خلال پرتقال را نيز جداگانه با 1 قاشق شكر و خلالهاي بادام خوب تفت دهيد.

 

برنج را آبكش كنيد. قابلمه مورد نظر را حاضر كنيد و نصف روغن باقي مانده را كف آن بريزيد. نصف برنج را در قابلمه بريزيد و فيله ها را روي آن قرار دهيد. نصف از برنج باقي مانده را بريزيد و نصف خلال پرتقال و بادام را روي آن بريزيد. بقيه برنج را اضافه كنيد و 1/3 ليوان آب دور مواد قابلمه بريزيد و در آن را بگذاريد.

 

هنگامي كه در قابلمه عرق كرد، آب مرغ را صاف كنيد و با روغن باقي مانده و مخلوط زعفران و آبجوش روي پلو بريزيد و آن را دم كنيد.

 

وقتي پلو دم كشيد ديس زيبايي را حاضر كنيد و پلو را يكي در ميان با مخلوط زرشك و كشمش درون ديس بكشيد. در نهايت براي تزئين روي پلو مي توانيد مقداري از مخلوط زرشك و كشمش، و نصف خلال بادام و پرتقال را همراه با مقداري پلو زعفراني روي مرصع پلو قرار دهيد تا زيباتر شود.

 

نكته: مرصع پلو را مي توان به روشهاي گوناگون طبخ كرد. دستور ساده براي افراد مبتدي آن است كه هركدام از مواد را جداگانه بپزند و در مرحله آخر باهم مخلوط كنند و فقط براي خوشرنگ و طعم شدن برنج در مرحله دم كردم از آب مرغ صاف شده و مخلوط زعفران آب شده استفاده كنند.

مرصع پلو

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.